Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mrs. Robinson

18. 2. 2011 13:27
Pan Stránský, je to ten, co v jedné diskuzi

o budoucnosti Šumavy prohlásil, že příroda je nepřítelem, proti kterému je třeba bojovat? Pokud ano, pak je mi moc líto mé milované Šumavy;-(;-(

0 0
možnosti

Astaroth

18. 2. 2011 11:44
kaslu na sumavu

Nizke pohori porostle bezcennymi smrcinami at se zastavi, rozhodne se aspon nebudou kacet listnate lesy v nizinach a bourat industrialni pamatky.

Mimochodem sumava na kole je utrpeni - povoleno je jezdeni jen na asfaltu, to muzu klidne stejne jezdit po Praze.

0 0
možnosti

varix

18. 2. 2011 10:19
Á, další zelený panáček!

V počátcích všeho bylo přivazování se zelených fanatiků ke stromům nakaženým kůrovcem. Tehdy stačilo porazit pár desítek, maximálně stovek, nakažených stromů a bylo by po problému. Zákaz vytěžení padlých stromů po Kyrilovi to pak jen dorazil!

Řediteli Žlábkovi jste předhazovali, že pracuje pro těžeřskou lobby. A čeho dosáhlo Vaše "odborné" vedení parku Šumava? Nejkrásnější a nejcennější partie Šumavy jsou sežrány kůrovcem a na Šumavě se dnes těží takovým způsobem, že by se tenkrát o tom žlábkovu vedení nesnilo ani v tom nejdivočejším snu! 

0 0
možnosti

Polička

18. 2. 2011 10:44
Re: Á, další zelený panáček!

Domnívám se, že by oběma stranám sporu neškodilo, si problematiku hlouběji nastudodovat, navštívit různá místa po Evropě a koukat, jak k tomu kde přistupují.  Viděl jsem lesy, které se rychle obnovují sami a zadarmo, ale vím, že ne každý les to dokáže. Demagogie na kterékoliv straně neprospěje ani přírodě ani ekonomice. Ke kalamitám tohoto typu  v celé Evropě přispěla řada mimořádně teplých roků, ale ty tady  v historii tohoto kontinentu nebyly  poprvé, a les vždy znovu vyrostl. Do problematiky je třeba zahrnout i to,že tehdy nebyl vliv průmyslových emisí a nebyly vysazeny stromy nepůvodní. Bavorům se nezasahování vyplatilo, původní stromy posloužily jako ochrana a hnojivo, dnes  jim to slušně roste, vsadili na to,že nálet z přeživších jedinců bude do budoucna odolnější.

0 0
možnosti

buxus

18. 2. 2011 10:15
Vážený pane, pokud lidé zeleného vyznání

.. jako jste kupříkladu Vy, realizují své nápady pouze na papíře, je všechno v pořádku. Bohužel, jakmile se takovíto lidé dostanou do situace, kdy mohou ovlivňovat naše životy - lhostejno zda přímo (ve vládě, v parlamentu), či nepřímo (formou různých lobbingů a nátlakových akcí), dochází k vysokým národohospodářským škodám. Neumětelství, technické negramotnosti a nedomyšlených projektů zelených jsme si užili už dost - fotovoltaika, biopaliva, blokování jaderné energetiky, blokování výstavby infrastruktury, atd.

Čili zpět k nadpisu vašho článku - takovým "odborníkům" je potřeba říci to opravdu NE.

0 0
možnosti

Náhl

18. 2. 2011 10:50
Re: Vážený pane, pokud lidé zeleného vyznání

nemíchejte hrušky s jablkama, Národní park je správním orgánem, který dohlíží na ochranu přírody, ne prostředníkem rozvoje developerských projektů nebo turismu. Pokud je na místo ředitele NP jmenován člověk s jasně propodnikatelskými zájmy, je něco špatně. Ten ať sedí třeba ve sdružení obcí ˇ3umavska nebo v jiných subjektech, které se snaží podnikatelsky využívat NP, cílem samotné správy NP je korigovat tyto aktivity s ohledem na ochranu ŽP, ne jim fandit a podporovat je. Fotovoltaika s tím opravdu nemá co dělat, snad jen to, že je vždycky vytažena, když někomu dojdou argumety...

0 0
možnosti

certik_bertik

18. 2. 2011 10:15
tak

dalo se to čekat, nakonec ta železná opona nebyla tak špatná na 40 let se zachovala poměrně neporušená příroda v 5 km pásu

0 0
možnosti

Polička

18. 2. 2011 10:08
CO JE VE HŘE?

Mám obavy, že za líbivými hesly "Vrátit Šumavu lidem, ap." Se skrývá něco jiného. Nejen jít na ruku dřevařské loby, ale urvat kusy Šumavy pro  magnáty. Známe smutné příklady ze Slovenska. Při hřebenové cestě chráněnou oblastí Karpat najednou narazíte na mohutný plot, se strážemi. Není to v mapách, turistické značky na rychlo předělané. Obcházel jsem to  dvě hodiny, za plotem je vidět části lesů kompletně oloupaných od zvěře, lze vidět i bizona a další exoty, a podivné novostavby. V údolí se lidé vyjadřují spíše se strachem. Vše patří Ruskému oligarchovi.  Nastrčení "vlastníci" jsou snad domácí.  Když si vzpomenu kdo platil výlety vrtulníkem nad Šumavou našim politikům, tak mě lehce mrazí.

0 0
možnosti

Saša

18. 2. 2011 9:56
Spolehlivý ukazatel:

Když ekoteroristi prskaj vzteky, dělá to vláda dobře!

0 0
možnosti

SID09

18. 2. 2011 11:19
Re: Spolehlivý ukazatel:

!!R^;-D

0 0
možnosti

Muzzlinka

18. 2. 2011 9:34
Odborníci?

Nevím, jak si který odborník představuje ochranu přírody. Zatím totiž svými pokusy přírodu na Šumavě na hodně dlouho zdevastovali! Rv

Navíc nemohu souhlasit s autorem nebo těmi takyodborníky, kteří považují člověka a jeho působení za něco přírodě cizího. Jenže tak to není. Člověk je součást přírody a má plné právo přírodu měnit tak, aby v ní pro sebe vytvořil příznivější prostředí. Úplně stejně, jako to dělají všechny formy života (od bakteríí, které mění chemické složení svého okolí, přes rostlůiny, které rozrušují horniny a mění lokální klima, až po živočichy, kteří svým působením mění druhovou skladbu rostlin na rozsáhlých územích nebo dokonce navzájem ovlivňují rozšíření jednotlivých druhů na Zemi).

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

18. 2. 2011 9:20
"Ochranáři" a "odborníci"

nám už předvedli, co všechno se dá se Šumavou provést. Teď by jí zas někdo měl dát do kupy.

0 0
možnosti

jendazmoravy

18. 2. 2011 9:17
Někomu šlápli na bebínko?

Nevím, ale používat slovo "ekolog" jako synonymum pro "čistý, geniální, víc než světec" mi připadá trochu ujeté

Oni ti Schwarzenberkové tou přeměnou Šumavy na zásobárnu dřeva prostě udělali jakýsi ekosystém. A není mi známo, podle čeho chcete hodnotit, který ekosystém je lepší.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS