Diskuse

Nový ministr životního prostředí je ve skutečnosti ministrem jádra

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

K článku není moc co říct.  Kdysi dávno zelení skutečně svými činy chránili přírodu a životní prostředí. Ale to už je strašně dávno. Dneska to je kromě nejnižších užitečných idiotů, kteří je svou činoností ještě ze setrvačnosti kryjí, jen banda příživníků, kteří si ze zelených ideálů udělali pouze výtah k moci a k miliardovým podílům na světovém bohatství.

Hnutí zelených se zmocnili ideologové a politici, kteří si uvědomili, že strašením lidí údajným blízkým koncem způsobeným lidskou činností se dá lidská společnost velmi malými ideologickými a politickými náklady zmanipulovat tak, jak zelení ideologové a prospěcháři pískají. A oni pískají tak, aby byly potlačeny zavedená prosperující ekonomická  odvětví, třeba zrovna jaderná energetika, protože tyto odvětví se zavedla dříve než zelená idedologie vznikla a zelená lobby tak v nich nemá  žádný podíl a z nich nemají žádné zisky.

A naopak jsou podporována všelijaká odvětví zeleného ekonomiky, které by v klasickém tržním prostředí obvykle nebyly vůbec konkurenceschopné. Nicméně v prostředí ú)spěšného strašení lidí z blízkého konce způsobeného lidskou průmyslovou činností a na základě prosazení nesmyslných eknomických kroků, jako je třeba například podpora nekonkurenceschopné a prakticky nepotřebné zelené energetiky prováděna plošně z kapes občanů proti jejich vůli  tato zelení ekonomika bují a prosperuje jak houby po dešti.

Baroni zeleného průmyslu pak ze svým miliardových zisků stědře ukrajují tučné podpory a granty na podporu zelených ideologií a politiků stejně jako financují zelené výzkumy, kde je už předem zadáno, k jakým "vědeckým" výsledkům se má dojít. Aby byla zelená ideologie podložena i "vědecky".

Zelené "perpeetum mobile" se tak roztáčí do stále vyšších otáček, generuje svým zeleným tvůrcům stále víc miliard a ožebračuje společnost, která se nechala zastrašit, stále víc.

2 0
možnosti
PS

P41e62t59r 89S33k66á15l79a

12. 7. 2013 20:35

Zatím každá varianta zeleného náboženství v oblasti energetiky se vždy ukázala mnohem škodlivější pro přírodu než klasické jádro. Jedna větrná elektrárna zabije ročně jeden tisíc kusů netopýrů a dravých ptáků. Čím budeme svítit v noci, když nasadíme na všechna naše pole fotovoltaiku nám Děti země zapomněli poradit ? Nebo opravdu chtějí další jedovaté akumulátory jejichž výroba v Číně zabíjí ročně tisíce dětí ? O bioplynkách nemá cenu mluvit. Napadlo vás, že bychom pak na poli pěstovali ekologickou elektřinu ale umírali hlady ? Asi ne.

Zatím každá zelená demagogie zabíjí ročně více lidí, než všechny jaderné elektrárny na světě dohromady a to včetně Černobylu. Zatím prostě nic ekologičtějšího není i když se mi to mezi námi moc nelíbí, ale je totak!

3 0
možnosti
DM

Super, to jsem ani netusil, ze z tehle "vlady" muze vzejit i neco dobreho. Diky za info :-) A zelene mozky nastesti ostrouhaji...

1 0
možnosti
Foto

Nemám, co bych dodal. Vše bylo v diskuzi již řečeno. Takže pouze zopakuji, je to banda zelených bezmozků.

0 0
možnosti

Až uvidím, jak si lidé s nízkými příjmy montují na střechy FV panely a odpojují se od rozvodných sítí, uvěřím, že na té zelené propagandě možná něco je.

0 0
možnosti
OK

vase zelene velicenstvo, "odborniky" jste leda na solarnmegatunel za tisic miliard.bando zlodejska.

4 0
možnosti
AV

A18r88t98u13r 36V67o96l33n44ý

12. 7. 2013 18:26

Pokud solární energie pro svou existenci potřebuje zábor nemalé rozlohy často velmi bonitní půdy, pak to při minimální účinnosti při její výrobě nemá s ochranou životního prostředí nic společného. A co se týče Ralska, tam těžba uranu probíhala od roku 1967 do roku 1996. Jak známo, a jako Ostravák o tom něco vím, tak za minulého režimu se nějakou ochranou prostředí při jakékoliv těžbě nenamáhal nikdo zabývat. To, že hážete výši nákladů na sanaci škod způsobených za úplně jiných podmínek do jednoho pytle se současností, nelze nazvat jinak než sprostou demagogií.

5 0
možnosti
RP

Těžba uranu vtláčením kyseliny do podzemí byl vzdycky spíš pilotní výzkumný projekt než skutečná průmyslová těžba. A už komunisté v 80 letech mezi řádky přiznávali, že náklady na sanování životního prostředí v podstatě překročily zisky. Protože už tehdy bylo jasné, že kyselina se v té příslušné vrstvě stále šíří i přes neustálé odčerpávání a že tak náklady na sananci takové "těžby" byly fatálně podceněny.

0 0
možnosti

Elektřinu potřebujeme i v noci a za bězvětří.

5 0
možnosti
MR

M64i77l77a65n 15R64a82d71e30k

12. 7. 2013 16:53

alespon teda neco pozitivniho o novem ministrovi.

5 0
možnosti
PH

45 mld. ročně za 3% OZE, to mi stačí. Jděte se vycpat.

7 0
možnosti