Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek plný patosu, odvolávající se na několik opakovaných polopravd (nebo chce-li blbostí). Patřím právě do té generace zkraje 70-tých let, ovšem mé vzpomínky na dětství, potažmo dospívání v osmdesátých letech jsou trochu jiné. Ano byly zde otravné inverze (zejména na severu Čech, ostatně první demonstrace zkraje roku 1989 byly právě za "čistý vzduch"), kdejaký "jouda" mohl kolegovi v práci zhatit dovolenou, nebo dopívajícímu výběr povolání, ty největší "paka" v každém větším podniku byli v LM a měli přístup ke zbraním apod. Ovšem to co popisujete např. o nedostatku potravin jsem zažil pouze na dovolené v Bulharsku, u nás (ale třeba také ve východním Německu) byla situace poněkud jiná. Ony tyto výkřiky do tmy (zveřejněný článek) tak trochu připomínají články z prorežimních listů (prázdné fráze), i když i těch už koncem osmdesátých let ubývalo. Své čtenáře si to však jistě najde.

1 1
možnosti

K88a43r22e89l 81H20a30g11e33r

21. 8. 2017 22:48

Je pravda, že nejsou na náměstích, ale jezdí si nám sem tam po dálnicích. A jen proto, aby ukázaly svojí sílu. Jinak by jely v poklidu vlaky. :-/

1 1
možnosti
Foto

Spolupředseda Strany zelených v Praze

Zastupitel hlavního města Prahy

Zástupce starosty MČ Prahy 7

Zdroj: http://mirovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619702

0 0
možnosti
Foto

P.S.: Milé ,,husákovo dítě". Svobodu a demokracii Vaši rodiče r. 89 nevybojovali, ANI SE O NÍ NEZASLOUŽILI. Vždy však budou krásné nejen Staré, ale i nové pověsti české. Kom režim a systém se zhroutil, neb nebyl životaschopný a toliko pozřel sám sebe. Jinak Váš článek jako agitka pro Vaší partaj- dost dobrý, neb málokdo si asi dovolí oponovat, obzvláště pak v souvislosti s dnešním výročím. V tom se totiž mnohé, ale ani mnozí nezměnili:-(

3 3
možnosti
Foto

To máte jedno, zda jsou v Praze vojska VS nebo americká vojska.

Tanky jako tanky...

Při vojenském napadení Srbska bylo vojsky NATO při humanitárním bombardování povražděno podstatně více civilistů, než u nás v roce 1968. A vzápětí si na tomto srbském území Američané vybudovali obrovskou vojenskou základnu Bondsteel.

Takže, který agresor byl horší? Vojska VS u nás v roce 1968 nebo vojska NATO v Srbsku?

3 9
možnosti
Foto

koukám, že tím nesmyslem dnes tapetuje všechny diskuze k výročí srpna.

5 0
možnosti

P12e66t45r 35B63u87r39i60a18n

21. 8. 2017 14:00

Definujte, prosím, populismus a nesnášenlivost. Řekl bych, že zrovna tato dvě slova (+asi 4 další) jsou dnes synonymem právě pro populismus.

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1450x
Radní MČ Praha 7 pro oblast dopravy.

Člen dopravního výboru hlavního města Prahy. 

  

Seznam rubrik